понедељак, 24. фебруар 2020.

Фебруарски рачун са QR кодом

Након што је Народна банка Србије пустила у рад најсавременији платни систем за инстант плаћање – IPS НБС систем, ЈКП „Инфостан технологије” обавестило је своје кориснике да ће фебруарски рачун обједињене наплате одштампати са IPS QR кодом. На овај начин предузеће жели додатно да се приближи својим корисницима, олакша и поједностави поступак плаћања рачуна, будући да IPS НБС систем за инстант плаћање рачуна омогућава веома брз пренос новца.

Корисницима комуналних услуга ће уз IPS НБС систем за инстант плаћање рачуна бити омогућено да путем апликације за мобилно банкарство рачуне плате брзо и једноставно, скенирањем IPS QR кода који ће бити истакнут на фебруарском рачуну обједињене наплате. Очитавањем IPS QR кода кориснцима је омогућена уштеда времена приликом плаћања рачуна, будући да се не попуњава платни налог, већ се аутоматски очитавају подаци за плаћање као што су број рачуна, износ и позив на број, након чега се једним кликом врши плаћање рачуна. Новим начином безготовинског плаћања рачуна смањује се коришћење готовог новца и олакшава плаћање, јер корисници неће морати да чекају на шалтерима платних институција како би измирили рачун.

У овом тренутку, више десетина хиљада корисника преузима електронске копије рачуна са онлајн упита стања на сајту предузећа, где имају прецизан увид у своје уплате, наведено је у саопштењу „Инфостан технологија”.