уторак, 25. фебруар 2020.

Општина Земун реконструисала свечану салу у Косовској улици

Председник општине Земун Дејан Матић отворио је данас свечану салу у Косовској 9, чија је реконструкција реализована у сарадњи са Министарством рударства и енергетике.

– Откада је сала направљена, ово су најозбиљнији радови. Настављамо да пратимо јединствену политику Владе Србије, Града Београда и развијамо нашу општину. Сала је добила намену за коју је направљена и сада можемо да је користимо током целе године, без обзира на временске услове. Уграђена је најсавременија опрема у циљу енергетске ефикасности. Трудили смо се да опремљеност сале на сваки начин одговори потребама одржавања различитих скупова. Као мултифункционалан простор, доступан ће бити свим грађанима Земуна и Београда. То ће бити центар културног, уметничког и едукативног живота – рекао је Матић и додао да су пројекти везани за енергетску ефикасност спроведени и у делу општинског здања. Такође, додао је да ће бити реализовани пројекти који доносе велике уштеде у потрошњи енергије и утичу на смањење загађења животне средине. 

У реконструкцију простора уложено је близу 25,5 милиона динара, од чега је пројектом унапређења енергетске ефикасности Министарство рударства и енергетике издвојило нешто више од 11 милиона, док је Општина Земун из буџета издвојила више од 14 милиона динара.

Из Министарства рударства и енергетике наглашено је да је Земун једина општина у Србији која је на досадашњим конкурсима аплицирала и добила средства, као и да је међу првима реализовала пројекат унапређења енергетске ефикасности. 

Овај добро познати простор сада има „нови живот” и постаће место окупљања, презентација, семинара, конференција, концерата и малих сценских форми. Свечаности је присуствовало руководство Општине Земун, представници Министарства рударства и енергетике, као и многобројни грађани.