среда, 26. фебруар 2020.

Посађено дрво генерације у ОШ „Бранко Ћопић”

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и прваци Oсновне школе „Бранко Ћопић” у Раковици посадили су данас у школском дворишту садницу платана у оквиру пројекта „Дрво генерације”.

Петронијевић је рекао да ће у оквиру овог пројекта у свим београдским школама бити посађено дрво о којем ће прваци бринути и тако имати перманентну едукацију о екологији.

– Важно је да најмлађе научимо да чувају животну средину. Ово дрво ће пустити корење, што је и симболика, јер је наш циљ да млади остану у нашем граду и нашој земљи, и наставе да је развијају. Сигурно је и то да ће еколошки бити боље едуковани од нас, јер оваквих акција није било када смо ми били млади – истакао је Петронијевић.

Председник општине Раковица Владан Коцић је навео да у овој општини има осам основних школа, те да је у школи „Бранко Ћопић” започета акција у овој општини.

– Наставићемо са овом акцијом и надамо се да ће наши прваци гајити дрво, а да ће у његовом хладу уживати наредне генерације – казао је Коцић.

Директорка школе Снежана Павловић рекла је да је ово веома леп догађај у коме деца уживају.

– Малишани у школском дворишту проводе много времена и ми их учимо да треба да улепшају своју средину и чувају је. Ово је и позив суграђанима да треба да чувају и негују своју средину, јер ако свако посади барем једно стабло или цвет, биће нам лепше – закључила је Снежана Павловић.