среда, 1. јул 2020.

Весић: Трола 28 поново на старој траси од 6. јула

Тролејбуска линија 28 почеће поново да функционише од понедељка, 6. јула, и биће све онако како је било раније, исти број возила функционисаће на исти начин, рекао је за РТС заменик градоначелника Београда Горан Весић.

– У питању је линија која повезује Звездару са Студентским тргом. После реконструкције Трга републике следи фаза претварања Васине улице у пешачку, од Добрачине па надаље, затим изградња подземног паркинга на Студентском тргу и измештање окретнице. Међутим, како смо у међувремену тек почели са археолошким истраживањима на Студентском тргу, наредних недеља ће Српска академија наука и уметности и њихов Археолошки институт то почети да раде, тако да има времена док се то све заврши и заврше пројекти. Како се окретница неће тако брзо изместити, што ће се једног дана ипак десити, ми смо подржали иницијативу Удружења грађана „Вратимо тролу 28” да се до измештања окретнице та линија врати, јер је то имало смисла – појаснио је Весић.

Како је навео, укључен је и Саобраћајни факултет који је то предложио као оптимално решење и показао да то има смисла због комфора грађана и превоза.

– То показује како Скупштина града и грађани могу заједно да раде и мењају стварност, али и да исправљају неке грешке које направе бирократе које нису на терену и не размишљају о стварним потребама људи – казао је Весић.

Он је изразио захвалност Удружењу грађана „Вратимо тролу 28” јер су, како је навео, избегли да буду део политике и остали на својим правим захтевима и ономе што им је потребно као грађанима. 

– Посао Скупштине града јесте да препозна такве ствари јер је важно да заједно са грађанима мењамо наш град – закључио је Весић.