петак, 10. јул 2020.

Повећане мере заштите на београдским пијацама

ЈКП „Градске пијаце”, као друштвено одговорно предузеће, и даље предузима све неопходне мере у циљу спречавања даљег ширења вируса корона, подсећају из овог градског предузећа.

Као новина, на тезгама београдских пијаца постављене су посебне преграде од плексигласа како би се спречио директан контакт купаца са намирницама и лакше одржавало прописано растојање између купаца и продаваца. Због несметаног снабдевања грађана, ЈКП „Градске пијаце” придржава се свих досадашњих, укључујући и најновије мере које је донела Влада Републике Србије, а које се односе на максимални број људи који могу боравити у затвореним просторима. Како се у систему ЈКП „Градске пијаце” налазе и две пијаце смештене у затвореном простору (пијаца „Палилула” и ТЦ „Нови Београд”), као и велики број млечних хала, на сваком од тих објеката је на видном месту истакнуто обавештење о максималном броју људи који се истовремено могу налазити у објекту, укључујући и продавце. 

ЈКП „Градске пијаце” моле све потрошаче да приликом куповине одржавају прописану физичку дистанцу, као и да носе заштитне маске, а све у циљу сузбијања даљег ширења вируса корона. Такође, још једном подсећамо све суграђане колико је важна превенција, јер само заједничким снагама и одговорношћу свих нас можемо помоћи у спречавању даљег ширења овог вируса, саопштавају из „Пијаца”.