недеља, 12. јул 2020.

Весић: Град даје додатне олакшице угоститељима због короне

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи да ће Град Београд помоћи угоститељима да превазиђу проблеме у којима су се нашли због вируса корона.

– Угоститељство и услуге су грана привреде у Београду која је најугроженија због промене начина живота изазване вирусом корона. Зато ће Град Београд учинити све што може из своје надлежности како би ресторанима и кафићима помогао да лакше преживе овај период – рекао је Весић.

Он је истакао да ће прва мера Града за јул и август бити смањење цене закупа за 50 одсто угоститељима чији се локали налазе у објектима који су власништво Града Београда.

– Друга мера се односи само на општину Врачар. То је једина градска општина на чијој територији је забрањено постављање баште на паркинг местима. То је прошле године урађено на предлог грађана. Због тога је велики број угоститељских објеката на Врачару без башти. Kако је према одлуци Kризног штаба ресторанима и кафићима на територији града Београда дозвољено да раде до 21 сат, а баштама до 23 сата, ресторани и кафићи на Врачару нашли су се у тешкој позицији. Због тога ћу на седници Скупштине града, која ће бити одржана до краја овог месеца, предложити да се ова одлука о постављању башти, кафића и ресторана на Врачару суспендује до краја године. То значи да ће угоститељи са Врачара моћи да имају баште од 1. августа – закључио је Весић.