субота, 19. септембар 2020.

Друга фаза реконструкције Улице Славка Миљковића у Реснику

У току је друга фаза реконструкције Улице Славка Миљковића у Реснику чији је инвеститор ЈП „Путеви Србије”, док је извођач радова ЈКП „Београд-пут”. Радове су данас обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник градске општине Раковица Милош Симић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, саопштено је из Општине Раковица.

Друга фаза реконструкције изводи се на потезу од кружног тока на улазу у Ресник до Подавалске улице у дужини од 550 метара.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић рекао је да ће реконструкцијом Улице Славка Миљковића кружни ток на улазу у Ресник додатно добити на значају.

– Када сам покренуо иницијативу да се изгради кружни ток на улазу у насеље Ресник, имао сам на уму безбедност возача и пешака, али и смањење саобраћајних гужви. По завршетку радова у Улици Славка Миљковића, становници Ресника ће моћи да се брже и безбедније повежу преко кружног тока са остатком Раковице и Београда. Ови радови имају још већу важност ако се зна да је сам кружни ток у Реснику тренутно део обилазнице око Београда и да је Улица Славка Миљковића једна од најоптерећенијих у овом делу Раковице – рекао је Миличковић.

Он је додао да је читав овај потез веома важно саобраћајно чвориште, јер је у близини пробијен тунел Стражевица на деоници обилазнице око Београда од моста преко Саве у Остружници до Бубањ потока.

Председник општине Раковица Милош Симић указао је на одличну сарадњу са ЈКП „Београд-пут”.

– Захваљујући сарадњи коју имамо са Јавним комуналним предузећем „Београд-пут”, у Раковици је асфалтиран велики број улица. Недавно је завршена и изградња више од 170 паркинг места у Кнежевцу, у току је асфалтирање крака Улице миљаковачки извори, а до краја године имаћемо још радова на саобраћајној инфраструктури. Циљ нам је да до сваке куће у Раковици дође квалитетан асфалт – рекао је Симић. 

У склопу прве фазе реконструкције Улице Славка Миљковића, која је трајала од 17. до 24. августа, ова саобраћајница је обновљена у дужини од 700 метара, на делу од раскрснице са Подавалском до Улице 13. октобра.