четвртак, 24. септембар 2020.

Градоначелник Београда: Канцеларија америчког DFC-a потврда стабилне економске политике и сигурне будућности

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојић поздравио је долазак америчке Међународне развојне корпорације (DFC) у Србију и Београд, истакавши да су партнерства кључ економског развоја како Београда тако и целог региона. 

– На путу економског просперитета земље, ова влада вођена визијом о стабилности региона гради многа партнерства. Вашингтонски споразум и долазак делегације у Београд јасан су искорак у даљим поступањима ка привредном бољитку. Позиционирање канцеларије DFC-а у Београду је веома значајна подршка економији наше земље – рекао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да инфраструктурни пројекти, који ће бити омогућени пословањем ове канцеларије, веома је важан, али не и једини аспект широког спектра капитала и инвестиција које предстоје. Они јесу битни за подизање укупног инвестиционог амбијента у Србији, али оно што је веома важно јесте потенцијални развој малих и средњих предузећа и женског предузетништва. 

– Овакав ниво развојне сарадње са Сједињеним Америчким Државама значи будуће, врло конкретне потезе. Кроз искористивост фондова, који су доласком DFC-а на располагању Србији, утичемо на унапређење квалитета живота грађана. Нови пројекти значе нова радна места, а нова радна места омогућују грађанима Београда и Србије стабилна примања – казао је градоначелник.

Радојичић је истакао да је као градоначелник поносан, јер долазак DFC-а у нашу престоницу показује да је Београд препознат као инвестициони лидер у региону. Ово је својеврсна потврда мудре и стабилне економске политике председника коју већ осам година спроводимо и у Граду Београду.