четвртак, 24. септембар 2020.

Уклањање бесправно изведених радова на објекту поред Музеја Јована Цвијића

Извршење решења градског грађевинског инспектора о уклањању бесправно изведених радова на објекту у Јелене Ћетковић 3, поред Музеја Јована Цвијића, започето је у току јучерашњег дана са почетком у 10 часова, саопштено је из Секретаријата за инспекцијске послове.

У циљу очувања сигурности околних објеката, грађана и саобраћаја, неопходно је спровести припремне радове који ћe омогућити да се извршење решења о уклањању бесправно изведених радова спроведе на безбедан начин.

Извођење радова у Јелене Ћетковић 3 започето је по решењу које је издало Одељење за грађевинске послове Општине Стари град, којим се предузећу „Копитарева башта” д.о.о. одобрава санација и инвестиционо одржавање уличног приземног објекта у овој улици.

Приликом вршења инспекцијског надзора, грађевински инспектор Секретаријата за инспекцијске послове установио је да је у току извођења радова одступљено од издатог одобрења тако што је, уместо одобрене санације и инвестиционог одржавања, инвеститор започео радове на доградњи и реконструкцији објекта, што је грађевински инспектор у записнику констатовао. 

Одмах је затворено градилиште и донето решење о уклањању свих бесправно изведених радова а поднета је и одговарајућа кривична пријава надлежном тужилаштву.