субота, 31. октобар 2020.

Отказана три концерта на овогодишњем 52. БЕМУС-у

Због тренутне неповољне ситуације са ковидом-19, дошло је до отказивања три догађаја на овогодишњим 52. Београдским музичким свечаностима, које су најављене од 1. до 13 новембра у организацији Центра београдских фестивала, саопштавају из ове институције.

Пијанисткиња Марта Аргерич отказала свој долазак у Београд, на препоруку личног лекара да не путује за време тренутне епидемиолошке ситуације. Нажалост, из овог разлога отказан је концерт на Свечаном отварању 52. Београдских музичких свечаности, који је био заказан за недељу, 1. новембар, када је чувена пијанисткиња требало да наступи у Коларчевој задужбини уз пратњу Симфонијског оркестра РТС-а са диригентом Луисом Гореликом. Овом приликом било је планирано и извођење дела недавно преминуле композиторке Исидоре Жебељан. Улазнице за концерт Марте Аргерич и Симфонијског оркестра РТС-а могу се заменити или се новац може повратити на благајни Коларца од уторка, 3. новембра.

Концерт гитарског квартета „40 Фингерс” на програму БЕМУС-а, који је требало да се одржи у Комбанк дворани 4. новембра, отказан је се због немогућности уметника да из епидемиолошких разлога допутују из Италије. За све информације о новом датуму концерта овог састава и замени улазница посетиоци се могу обратити искључиво канцеларији Гитар арт фестивала путем имејл адресе: office@gaf.rs.

Концерт Биг бенда РТС-а са солистима, који је требало да се одржи 6. новембра у оквиру програма 52. БЕМУС-а у Коларчевој задужбини, отказан је услед процењеног ризика који би донела реализација. Било је планирано да пред београдску публику, осим Биг бенда РТС-а, изађу и пијаниста Петер Рајтер, саксофониста Франческо Сантуци, тромбониста Самуел Бласер и трубач Мартин Ауер. Програмом су били предвиђени одломци из опере „Тоска” Ђакома Пучинија, у посебним аранжманима.

Већ купљене улазнице за концерт се могу заменити за било који програм на фестивалу или се новац може повратити на благајни Коларчеве задужбине.