петак, 4. децембар 2020.

ДКЦ Београд доделио годишњу награду „Златно сунце”

Годишња награда „Златно сунце”, коју трећу годину заредом додељује Дечји културни центар Београд, ове године припала је Јадранки Васић, директорки ОШ „Десанка Максимовић” из Косовске Каменице.

Како је саопштено из ДКЦ, награду су уручили Миња Субота, председник Управног одбора Дечјег културног центра Београд и Драган Марић, директор ове градске институције културе за децу.

– Овим признањем желимо јавно да похвалимо рад госпође Јадранке Васић, директорке ОШ „Десанка Максимовић” у Косовској Каменици, те да јој се у име свих нас који радимо са децом и за децу захвалимо за креативност коју испољава у педагошком раду. У име Дечјег културног центра Београд додељујемо плакету „Златно сунце” за изузетан допринос развоју дечје креативности путем школских и ваншколских активности у специфичним условима на Косову и Метохији – изјавио је Марић.

Дечји културни центар Београд, најстарија и најугледнија институција посвећена уметничком и креативном одрастању, сваке године додељује награду „Златно сунце” појединцима из Србије, који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјих потенцијала. Ово специјално признање Дечји културни центар Београд установио је са циљем да се скрене пажња јавности на предане и вредне појединце који раде са децом и за децу.

На церемонији доделе овогодишње награде није било публике, због епидемиолошких мера, већ је присуствовала делегација из Косовске Каменице и представници институција који су подржали организацију догађаја, Андрија Бојанић из Секретаријата за културу Града Београда, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов, као и представници Дечјег културног центра Београд. Пријему је присуствовало и двоје деце из Косовске Каменице, Невена Јовановић и Тадија Васић.