петак, 4. децембар 2020.

Никодијевић: Нове мере Владе Србије ступају на снагу у 17 сати

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је да од 17 сати ступају на снагу нове мере Владе Републике Србије у циљу сузбијања вируса корона, те да је Градски штаб усвојио наредбу о спровођењу тих мера.

Он је прецизирао да данас од 17 сати неће радити угоститељски објекти: кафићи, ресторани и трговинске радње. Радиће објекти прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе, истакао је Никодијевић за ТВ Прва.

Током викенда, како је навео, биће отворене прехрамбене продавнице, пекаре, пијаце, трафике, бензинске пумпе и апотеке, док ће други објекти бити затворени.

– Покушавамо да задржимо нормалан начин функционисања у престоници, а са друге стране, да смањимо социјалне контакте. Позоришта и биоскопи могу да раде до 17 сати и током викенда, али да представе и пројекције буду завршене до тог времена – указао је председник градског парламента.

Никодиејвић је истакао да Град Београд заједно са Санитарном инспекцијом Министарства здравља спроводи строге мере контроле на читавој територији престонице.

– Пре свих, мере контроле односе се на угоститељске објекте и јавни превоз, односно на поштовање радног времена и спровођење епидемиолошких мера које је прописао Кризни штаб. Само током последње ноћи обављена је 381 контрола различитих објеката, и све мањи је проценат оних који не поштују мере – подвукао је Никодијевић.

Он је додао да се одлуком Градског штаба вечерас и током викенда неће прекидати даљинско грејање.

– Станови ће од вечерас и током викенда бити грејани 24 сата, с обзиром на то да у Београду дува јак ветар, те да ће грађани због нових мера више времена проводити у својим домовима – закључио је Никодијевић.