четвртак, 21. јануар 2021.

Весић: Поново тражимо продужење радног времена

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, изјавио је да ће Град на наредној седници Кризног штаба поново тражити да се радно време у сектору услуга продужи са садашњих 20 на 22 сата. Весић је рекао да се о овом захтеву разговарало на прошлој седници Кризног штаба када је у име Града Београда, Привредне коморе и привреде изнео овај захтев. 

– Разумем да медицински део Кризног штаба има своје аргументе и да је против попуштања мера, али криза коју је изазвао вирус ковид-19 није само здравствена већ и економска. Стога се приликом доношења одлука о мерама морају узети у обзир и аргументи привреде – навео је Весић.

Он је рекао да је о томе разговарао са представницима Привредне коморе Србије и привредницима и да он износи заједнички став. Како је додао, сада када се види „светло на крају тунела” и када је почела имунизација, време је да се продужи радно време бар до 22 сата. 

– Можемо да разумемо захтеве медицинског дела Кризног штаба да се мере не попуштају до краја јануара, али очекујемо да се то догоди најкасније 1. фебруара. Захваљујући напорима председника Вучића, ми смо трећа земља у Европи у којој је почела вакцинација и обезбеђено довољно бесплатних вакцина за све грађане. Данас имамо више вакцина него све земље Западног Балкана заједно. Посебно сам срећан јер је Град Београд успео да се избори да сектор услуга ради до 20 сати – рекао је Весић.

Истакао је да данас у Београду локали раде док је све затворено у Паризу, Берлину, Лондону, Прагу и Бечу. Весић је додао да је држава успела да нађе меру између очувања јавног здравља и радних места.

– Обезбедили смо да Београд ради и тако омогућили десетинама хиљада људи да добијају плате. Поносан сам на то. Свесно сам се борио за радна места иако сам био мета напада. Знао сам да ако се затвори сектор услуга, само у Београду остаје без посла 40.000 жена и мушкараца. Данас се борим и за сваку вакцину више за Београд – истакао је Весић.