понедељак, 12. април 2021.

Почиње уклањање нелегално изведених радова у Ђорђа Кратовца 22

Уклањање бесправно изведених радова у Улици Ђорђа Кратовца број 22 почиње сутра у преподневним сатима, по решењу грађевинског инспектора Секретаријата за инспекцијске послове, саопштено је из овог секретаријата.

Како се наводи, грађевински инспектор Секретаријата за инспекцијске послове водио је поступак инспекцијског надзора над извођењем грађевинских радова на изградњи стамбеног објекта на овој адреси по издатом решењу о грађевинској дозволи Одељења за комунално грађевинске и стамбене послове Градске општине Вождовац из 2020. године. Након извршеног инспекцијског прегледа утврђено је да је изграђен објекат у супротности са грађевинском дозволом и издатим локацијским условима, те је донето решење којим се инвеститору наређује обустава и уклањање изведених радова.

Грађевински инспектор извршио је затварање градилишта постављањем посебне траке за затварање градилишта, као и копије решења о затварању на самом објекту. Такође, грађевински инспектор овог Секретаријата поднео је кривичну пријаву против инвеститора Другом основном јавном тужилаштву у Београду, као и допуну кривичне пријаве. Након извршеног контролног инспекцијског надзора којим је утврдио да извршеник није извршио радњу која му је наређена, грађевински инспектор је донео решење о извршењу.

Из Секретаријата за инспекцијске послове апелују на грађане да грађевинске радове изводе искључиво у складу са издатим дозволама, јер бесправна градња представља кривично дело, дефинисано чланом 219а Кривичног законика Републике Србије.