петак, 23. јул 2021.

Радојичић: Учинимо Београд још зеленијим и лепшим

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић уручио је синоћ награде добитницима у оквиру акције „За зеленији Београд”, а данас је посетио најлепше уређену зелену површину око стамбене зграде у Улици Дунавски кеј на Дорћолу.

– Синоћ сам с великим задовољством уручио награде учесницима акције „За зеленији Београд”, која се одржава осамнаести пут. Зато сам пожелео да лично посетим неког од добитника и видим дело његових вредних руку. Чињеница је да у Београду из године у годину имамо све више људи који воде рачуна о свом животном окружењу, што је заиста за сваку похвалу. Ангажовање свих нас на уређењу зелених површина ће нас брже довести до циља, а то је да Београд буде права зелена престоница – рекао је Радојичић. 

Градоначелник је истакао да ЈКП „Зеленило – Београд” даје велики допринос лепшем изгледу Београда. Током 2019. и 2020. године уложено је више од 840 милиона динара за улепшавање зелених површина, пешачких стаза, дечјих игралишта, спортских терена, као и теретана на отвореном.

– У овом прелепо уређеном зеленом простору се види колико су ентузијазма, креативности и љубави уложили станари ове зграде на Дорћолу у уређење простора у којем могу да проводе време дружећи се са својим породицама и комшијама. Град и ЈКП „Зеленило – Београд” подржавају овакве акције и увек ће радо помоћи свима који покажу овакве иницијативе и жељу да наш Београд учине још лепшим и зеленијим за све нас – закључио је градоначелник Београда.