среда, 8. децембар 2021.

Радојичић: Наставак акције „Дрво за Београд”, нових 225 Панчићевих оморика дуж Булевара Милутина Миланковића

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић учествовао је данас у садњи 225 садница Панчићеве оморике, које су у организацији компаније „Нестле” посађене дуж Булевара Милутина Миланковића на Новом Београду.

Градоначелник је истакао да је за скоро две године, колико до сада траје акција „Дрво за Београд”, посађено 2.100 квалитетних стабала широм престонице. За исти период је у оквиру својих активности ЈКП „Зеленило – Београд” посадило око 5.000 садница, прецизирао је Радојичић. 

– У времену када се много прича о екологији, потребно је истаћи да она тражи упорност и стрпљење у реализацији. Овде смо сви на истом задатку – казао је градоначелник.

Подсетио је да је тема заштите животне средине у стратегији развоја Београда од првог дана његовог мандата постављена на високо место.

– Наша визија је да радимо за заједницу и будуће генерације. Верујем да ћемо ову акцију наставити и захваљујем компанији „Нестле” и другим организацијама које су учествовале у реализацији овог пројекта – навео је Радојичић и позвао суграђане да за Нову годину купују јелке са бусеном.

Градоначелник је додао да ће ове саднице Панчићеве оморике бити посађене у дужини од пет километара Булеваром Милутина Миланковића, који ће бити једини булевар у престоници у којем ће истовремено бити заступљена листопадна стабла и стабла четинара. Овај дрворед ће годишње апсорбовати у просеку 5,5 тона угљен-диоксида из ваздуха. 

Генерална директорка компаније „Нестле” у Србији Марјана Давидовић је захвалила свима који су подржали ову акцију и подсетила их да ово није прва иницијатива те компаније у заштити животне средине.

– За 16 година, колико послујемо у Србији, имали смо пуно иницијатива које су доприносиле локалној заједници и заштити животне средине, као и многобројне акције у донацији хране – навела је Марјана Давидовић и захвалила градоначелнику и Граду Београду на подршци.

Такође је истакла да су једина компанија у Србији која има нулти негативни утицај на животну средину, јер се сав чврсти отпад рециклира а све отпадне воде у потпуности пречишћавају.