четвртак, 9. децембар 2021.

Стрелци из 11 земаља на Интернационалном првенству Београда

Стрељачки савез Београда ће 11. и 12. децембра организовати 46. интернационално првенство Београда, где ће се више од 270 стрелаца из 11 земаља надметати за медаље у „Белекспоцентру”, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину.

Осим српских стрелаца, пријављени су и такмичари из БиХ, Бугарске, Хрватске, Ел Салвадора, Грчке, Мађарске, Македоније, Црне Горе, Словеније и Украјине.

У суботу, 11. децембра, биће одржан „Трофеј Београда”, под покровитељством градског Секретаријата за спорт и омладину, у конкуренцији јуниорки, јуниора, сениорки и сениора у гађању ваздушном пушком и пиштољем. Најуспешнији добијају специјалне дипломе и медаље.

„Велика награда Београда” у истим дисциплинама на програму је у недељу, 12. децембра. Сви такмичари учествоваће у јединственој, сениорској конкуренцији. Победници у свакој од четири дисциплине биће награђени златном статуом „Београдски победник”. Исти трофеј, али сребрни и бронзани добиће и освајачи других, односно трећих места, наводи се у саопштењу.

На такмичењу ће српски асови бити предвођени освајачима олимпијских медаља у Токију Дамиром Микецом (пиштољ) и Миленком Себићем (пушка), затим Андреом Арсовић (пушка), Зораном Аруновић (пиштољ). На листи гостију из иностранства су имена врхунских такмичара, између осталих надметаће се Иштван Пени (Мађарска), актуелни европски првак ваздушном пушком, као и првакиња планете ваздушним пиштољем Ана Kоракаки (Грчка).

„Трофеј Београда” у суботу почиње у 9 часова, а финална такмичења су на програму у 13.30 часова – пушка, мушкарци, у 15.30 часова – пушка, жене, у 17.30 часова – пиштољ, жене и у 19 часова – пиштољ, мушкарци. У јуниорској категорији нема финала, коначан пласман се проглашава на основу квалификационог дела такмичења.

Сатница „Велике награде Београда” је слична такмичењу „Трофеј Београда”, уз измењен редослед финала: у 13.30 часова – пушка, мушкарци, у 15.30 часова – пушка, жене, у 17.30 часова – пиштољ, мушкарци и у 19 часова – пиштољ, жене.