петак, 31. март 2023.

Акције добровољног давалаштва крви у бројним школама следеће недеље

Институт за трансфузију крви Србије позвао је добровољне даваоце крви да се одазову бројним акцијама на терену, које ће се и наредне недеље организовати широм Београда. Крв се може дати и у овој установи, која се налази у Светог Саве 39, и то радним данима од 7 до 19, а суботом и празницима од 8 до 15 сати. 

У понедељак, 3. априла, акцији се прикључује Средња школа у Гроцкој, где се крв може дати од 10 до 15 часова, затим Шеста београдска гимназија од 9 до 13.30, Универзитет „Сингидунум” од 11 до 15, као и „IBIS Solutions” и „IBIS Instruments” у Новом Београду од 9 до 13 часова. У уторак, 4. априла, акција ће се организовати на Палилули у Железничко-техничкој школи од 13 до 16, затим на Савском венцу на Економском факултету од 10 до 15 и у истом временском периоду код Старог Меркатора. У среду, 5. априла, организоване су акције давања крви у приградским општинама Лазаревац, Обреновац и Барајево, док су се у четвртак одазвале Медицинска школа „Београд” на Савском венцу (од 10 до 16 сати), Електротехничка школа „Никола Тесла” на Старом граду (од 10 до 16 сати), Факултет ветеринарске медицине (од 10 до 15 сати) и Црвени крст Обреновца (од 9 до 14 часова). У петак, 7. априла, крв се може дати на Звездари у Зуботехничкој школи (од 9 до 13 часова) и у Сопоту у Економско-трговинској школи (од 8 до 12 часова). 

За викенд је такође планирано прикупљање јединица крви, те ће се трансфузиолошки аутобуси у суботу, 8. априла, налазити испред Цркве Светог преображења Господњег на Видиковцу од 9 до 14 часова и испред „Делта ситија” у Новом Београду од 11 до 16 сати, док ће у недељу, 9. априла, у оквиру манифестације „Јевремова улица сусрета”, аутобус бити у овој улици од 10 до 16 часова. 

„Да нема добровољних давалаца крви, многи данас не би били са нама. Постани давалац крви и чувар живота”, поручили су из Института за трансфузију крви Србије.