петак, 31. март 2023.

Почиње фестивал „Рајићева ускршња радост”

Туристичка организација Београда најавила је да у сусрет ускршњим празницима данас у Кнез Михаиловој почиње фестивал „Рајићева ускршња радост”, који ће богатим програмом све до 17. априла увесељавати Београђане и туристе у нашем граду. На фестивалу учествује више од педесет излагача, малих произвођача накита, гардеробе, играчака, козметике, вина, сирева, деликатеса, колача, кућног аксесоара и других производа и уметнина који ће бити изложени на брендираним тезгама на платоу испред Тржног центра „Рајићева”.

Викендом посетиоце у самом центру Београда очекује разноврстан музички програм. „Карусел џез квартет” доноси класични и латино џез, али и фанки и хаус ритам, а посебан доживљај биће наступ „Свинг џеза” који ће бити употпуњен и плесом ове популарне игре из тридесетих година прошлог века.

На репертоару ће се наћи „DJ Angel’s Nest”, а планиран је и наступ КУД „Димитрије Туцовић” са народним играма, у изведби јуниора и омладинаца.

Домаћи и страни гости у Београду моћи ће да се ближе упознају са туристичким атракцијама нашег града на штанду Туристичке организације Београда, те да дознају шта још могу обићи у Београду током празника.

Организатор фестивала је креативна агенција „Carousel”, специјализована за организацију карневала, мини-сајмова, фестивала и сличних манифестација.

Фестивал траје од 10 до 22 часа.