понедељак, 24. август 2020.

ОШ „Раде Драинац” у новом руху

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас Основну школу „Раде Драинац” у Борчи у којој су завршени радови на комплетној замени фасадне столарије и санацији фасаде, за које је овај секретаријат издвојио око 22 милиона динара.

– Учитељи и наставници дочекаће децу у много лепшој школи и са замењеним свим прозорима. Овој школи потребна су даља улагања, те имамо у плану да заменимо и комплетне подове и реконструишемо кров јер је то најпотребније, након овога што сам видео – рекао је Гак.

Он је са директорком школе разговарао и о предстојећој школској години и нагласио да је у условима епидемије, када је приоритет спречавање ширења вируса корона, најбитнија брза реакција свих школа у случају појаве заразе било међу запосленима, било међу децом.

Славица Зајић Смиљанић, директорка школе, рекла је да је школа из материјалних средстава које добија од Секретаријата набавила сву заштитну опрему неопходну запосленима, од маски до дезинфекционих средстава, а у току су и организационе припреме за почетак нове школске године.

– Радови на школи су завршени у периоду када је деца нису похађала, а заштитна средства за повратак деце у новим околностима су набављена. Тренутно смо у фази организације група за наставу, али бићемо спремни да дочекамо децу безбедно – рекла је Славица Зајић Смиљанић.

Основна школа „Раде Драинац” простире се на 4.900 метара квадратних и у њу иде око 1.600 деце. Она је једна од 18 основних школа, колико oпштина Палилула има, у које иде више од 13.000 основаца укупно.