петак, 13. септембар 2019.

Чувени московски театар „Ермитаж” вечерас пред публиком „Дадова”

Чувени московски театар „Ермитаж” представио се вечерас београдској публици у Омладинском позоришту „Дадов”, изведбом представе „Ван закона”. 

Публика је имала прилику да погледа комад  Лава Лунца у којем се представила млада генерација савремених глумаца и редитеља, дипломаца и ученика радионице народног уметника Русије Михаила Левитана, истакао је директор „Дадова” Владимир Мијовић. 
 
Ово је, како је рекао, узвратна посета која се реализује на основу уговора о сарадњи из области културе између Омладинског позоришта „Дадов” и Државне буџетске установе културе Града Москве театра „Ермитаж”. 

– „Дадов” је већ имао успешну посету Москви, где је одиграна представа „Ромео и Јулија”, а „Ермитаж” сада узвраћа посету. Делегација Града Београда и нашег позоришта боравила је у Москви маја ове године, чиме је почела сарадња за коју очекујемо да ће бити вишегодишња. Веома је важно да контакти између институција културе буду учестали и да уметници размењују искуства, а истовремено да се шири дух двају народа и поспешује јединство Руса и Срба. Уметност повезује много јаче него било која сфера људског деловања због своје универзалности – рекао је Мијовић. 

Тридесет глумаца московског театра гости су позоришта „Дадов” и Београда, од 11. до 14. септембра, када ће посетити Народни музеј и Музеј Николе Тесле, док је у оквиру сарадње са Туристичком органнизацијом Београда планиран и обилазак српске престонице туристичким аутобусом.