субота, 9. новембар 2019.

Радови у насељу Грмовац

Председник градске општине Земун Дејан Матић обишао је данас радове на насипању улица у насељу Грмовац, саопштавају из ове градске општине. 

– У договору са грађанима настављамо са радовима на насипању улица. У насељу Грмовац, данас и ових дана ради се на двадесет локација и у току недеље, уз повољне временске услове, посао ће бити завршен. Важно је рећи да марљиво радимо на завршетку пројекта за другу фазу водоводне мреже, тако да ће по завршетку радова ово насеље бити комплетно покривено водoводном мрежом – рекао је председник Матић и нагласио да се на саобраћајној инфраструктури ради и на другим локацијама у Земуну. 

У току су припреме за асфалтирање тротоара у Земун Пољу, у улицама Негована Љубинковића и Јурија Ракетина, као и у Угриновцима, где се радови на асфалтирању тротоара у Земунској улици приводе крају. 

Ради се и на недостајућој водоводној и канализационој мрежи у Батајници, у насељу Грмеч, у Банијској и Шилеровој улици, као и у Земун Пољу, у Улици Алфреда Нобела, где се ради и канализација и водовод.

– Наставили смо са сређивањем дечијих игралишта и паркова. Дуго смо чекали на децентрализацију и усвајањем новог статута Града Београда, створили су се услови да општина може далеко више да изађе у сусрет грађанима и реши нагомилане проблеме. Земун је први почео са уређењем унутарблоковских површина и то је добар пример како се може радити. Са поносом истичем да су многе добре ствари кретале из Земуна – рекао је председник Дејан Матић.

Посета Грмовцу била је прилика да председник Матић разговара са грађанима. Том приликом је нагласио да се сви радови реализују у договору са њима, по принципу равномерног развоја Земуна. Такође их је позвао да својим предлозима и сугестијама учествују у планирању буџета за наредну годину, како би заједно Земун учинили још лепшим и сигурнијим местом за живот.