среда, 4. децембар 2019.

У Позоришту „Душко Радовић” обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је синоћ у Позоришту „Душко Радовић” манифестацији поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом. 

Догађају је присуствовала супруга председника Србије Тамара Вучић, као и извршна директорка Националне асоцијације особа са инвалидитетом Србије Иванка Јовановић. 

Након што су присутни погледали промотивни спот „Један је свет Београд, исти за све Београд”, посвећен особама са инвалидитетом, присутнима се обратила Иванка Јовановић, као и млада чланица Савеза дистрофичара Србије Анђела Димитријевић, након чега је уследио концерт „Музички времеплов” у извођењу чланова Удружења „Небоград” потпомогнутих оперским певачима Наташом Ристић и Николом Микићем. 

На јавном конкурсу за финансирање пројеката које реализују удружења из области социјалне заштите на територији града Београда у 2019. години, Секретаријат за социјалну заштиту подржао је пројекат Удружења „Небоград” под називом „Едукацијом и културом до инклузије”, у износу нешто мањем од 900.000 динара. Пројекат је осмишљен као својеврсни вид уметничке инклузије особа са инвалидитетом. Први део пројекта посвећен је организацији и реализацији трибине на тему инклузије у уметности, а други део завршном свечаном концерту на којем ће бити представљен рад у креативним радионицама у току пет месеци трајања пројекта.

Фото Танјуг