уторак, 10. децембар 2019.

Весић: „Београдска зима” и у Парку војводе Вука

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је вечерас отварању фестивала „Coca Cola x New year’s district”, која се у оквиру „Београдске зиме” организује у Парку војводе Вука. На овом простору ће до 8. јануара бити организовани разни догађаји, концерти и представе.

Весић је рекао да је након реконструкције овај простор добио своју намену, те да осим парка за децу, служи и за одржавање разних манифестација.

– Како ширимо „Београдску зиму”, освајамо нове просторе на којима нисмо имали садржаје протеклих година, а један од њих је и Парк војводе Вука. Од септембра ово је потпуно преуређени део града, а ту је и пешачка зона, попут оних у европским земљама. Парк је био место где се људи нису задржавали, а сада је уређен, као и цео простор према Косанчићевом венцу где ће се налазити споменик Aлександру Дероку – истакао је Весић и додао да је суштина да се простори реконструишу тако да на њима могу да се одржавају манифестације.

„Адриа медиа груп” партнер је Граду Београду у организацији овогодишње „Београдске зиме”, навео је Весић, и додао да су они преузели организацију догађаја у Парку војводе Вука до 8. јануара. На овај начин показали су другим компанијама да могу да учествују у „Београдској зими”, казао је Весић.

Како је најавио заменик градоначелника, за десет дана биће отворено велико клизалиште на Тргу републике, што ће, како је рекао, показати да и тај простор након преуређења има своју функцију.

–  Све више је простора у Београду на којима се одржавају разне манифестације током зиме, а нама је „Београдска зима” важна због туриста, али и због наших суграђана. За седам или осам дана ћемо у центру Лазаревца први пут реализовати део „Београдске зиме” – поручио је Весић.

Према његовим речима, у првих девет месеци ове године остварено је 10 одсто више ноћења, а Београд је ове године посетило око 13 одсто више страних туриста.

– За Нову годину очекујемо више туриста. Живимо од туризма и важно је да креирамо догађаје на које ће долазити и странци и наши туристи. Све је више туриста из Кине, Русије, Турске, Немачке, а Нова година је један од најважнијих догађаја када је у питању наша туристичка понуда – закључио је Весић.