среда, 22. јануар 2020.

Уређење улаза стамбених зграда на Савском венцу

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић данас је обишла стамбене зграде у Улици Симе Лозанића 1а и 1г где су уређени улази после конкурса општине за бесповратно суфинансирање радова на стамбеним зградама. 

Том приликом, Ирена Вујовић је истакла да су грађани Савског венца међу првима добили могућност да им општина финансијски помогне у сређивању њихових зграда након што су недавним изменама Статута Града Београда општине добиле шире недлежности.

– Према новим надлежностима, градске општине ће имати на располагању до 90 одсто инвестиционих средстава за одржавање зграда. У првом кругу, велики број председника скупштине станара који се пријавио нашој општини, определио се за уређење улаза зграде. Укупно је уређено 20 улаза где су изведени радови кречења, замене улазних врата, поштанских сандучића, односно свега што је било потребно како би грађани живели у лепшем и уређенијем окружењу – рекла је Ирена Вујовић и поручила да је отворен нови круг конкурса који ће трајати до 14. фебруара, као и да ће ова пракса бити настављена у будућности. 

Обиласку су присуствовали чланови Општинског већа Милош Видовић, Урош Трипковић и Страхиња Кукић.