петак, 24. јануар 2020.

Радојичић: Убрзани радови у Карађорђевој, редовне контроле дају резултате

Радови у Карађорђевој улици иду бржим темпом него раније и изгледа да су редовне контроле које обављају људи из Градске управе уродиле плодом, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Он је за ТВ Прва нагласио да је задовољан како се радови одвијају у овом делу града и додао да тренутно у Карађорђевој улици радове изводи довољан број радника. 

– Овде су урађени врло обимни радови на подземној инфраструктури, али су у претходном периоду у овом делу града урађене значајне ствари попут уређења фасада, сређивања шина, укинут је камионски саобраћај. Сада се бржим темпом ради поплочавање улице , фаза која је и те како захтевна, и вреујем да ће ускоро бити завршена – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да не жели да се везује за рокове када је реч о завршетку радова, али је истакао да ће дати свој максимум како би извршио притисак да се рокови испуне и радови што пре заврше. 

– Завршетком радова, Карађорђева улица и њено окружење добиће знатно лепши изглед, поготово што ће бити засађено 17 нових стабала и на тај начин ће додатно оживети овај простор. У наредном периоду ће се сређивати кеј и парковски део у том простору, а све то ће веома утицати да овај део града буде још лепши и функционалнији – истакао је градоначелник.

Када је реч о радовима на делу улица 27. марта и Џорџа Вашингтона, он је истакао да није задовољан њиховом динамиком и да не може да обећа рок када ће бити у потпуности завршени, али може да обећа да ће дати свој макимум како би се уложили додатни напори да се они приведу крају.

– Стално себе стављам у положај грађана који тамо живе и потпуно их разумем. О одговорностима ћемо касније разговарати, сада је циљ да се сви мобилишемо како би се радови коначно завршили – закључио је Радојичић, који је обећао да ће и даље наставити са редовним контролома.