петак, 24. јануар 2020.

Београд се представио на Међународном сајму туризма у Словачкој

Туристичка организација Београда, заједно са Туристичком организацијом Војводине, и ове године је организaтор промотивног наступа на највећем Међународном сајму туризма у Словачкој „Itf Slovakiatour 2020”, саопштено је из ТОБ.

У сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Братислави на штанду је организован „happy hour” за многобројне медије, представнике дипломатског кора и туристичке привреде Словачке и других земаља, који су уживали у богатој презенатцији туристичких и културних вредности Београда и Србије и дегустацији домаћих специјалитета.

Током трајања сајма, највеће интересовање словачких туриста је за „сitybreak” програме, спортске догађаје, наутички туризам, фестивале, концерте и размену културне баштине.

Туристичка организација Београда је успешно реализовала низ активности на туристичком тржишту Словачке, попут промоције у Братислави и Мартину, као и неколико студијских посета словачких туристичких медија и туроператора Београду, Нишу и Новом Саду.

Овај међународни сајам je један од значајнијих догађаја туристичке индустрије у централној Европи, који је ове године окупио преко 400 излагача из Европе и света, туроператора, туристичких агенција, представника саобраћајне и хотелске индустрије, бројне националне и локалне туристичке организације, као и владин сектор.