субота, 25. јануар 2020.

Јавни конкурс за доделу средстава за органиизацију конгреса, манифестација, едукација у области туризма, изложби, као и за унапређење програма коришћењем информационих технологија у туризму

Секретаријат за привреду је расписао јавни конкурс за доделу финансијских средстава – дотација добровољним и невладиним недобитним организацијама за суфинансирање дела трошкова за организацију конгреса, манифестација, едукација у области туризма, изложби, као и за унапређење програма коришћењем информационих технологија у туризму на територији града Београда у 2020. години.

Према речима градског секретара за привреду Милинка Величковића, конкурс је отворен до 14. фебруара. 

– Подстицајним средствима, Град Београд директно утиче на развој и унапређење туристичке понуде, као и позиционирање града међу водећим туристичким центрима. У протеклих пет година, путем јавног конкурса, Секретаријат за привреду је финансијски подржао преко 70 програма и пројеката. Циљ конкурса је унапређивање квалитета постојећих манифестација, као и повећање броја постојећих скупова организованих у Београду, а који ће допринети квалитету туристичке понуде града – појаснио је Величковић.

Како је рекао, Секретаријат за привреду је у 2019. години за ове намене определио 20.000.000 динара, док је за 2020. годину издвојено 30.000.000 динара. Право на доделу средстава имају добровољне и невладине недобитне организације са седиштем на територији града Београда.

– Грaд Бeoгрaд, кao глaвни грaд, нajвeћи пoслoвни, кoнгрeсни и културни цeнтaр у рeгиoну, туристичкo мeстo првe кaтeгoриje, jeдaн je oд нajстaриjих eврoпских грaдoвa бoгaтe истoриje, кojи из гoдинe у гoдину бeлeжи пoрaст у брojу туристa и свe сe вишe пoзициoнирa нa туристичкoj мaпи Eврoпe и свeтa. У нaшeм грaду забележено је у прeтхoдoj гoдини више од два милиона нoћeњa. Вeлики брoj свeтских мeдиja oкaрaктeрисaли су Бeoгрaд кao изузeтну aтрaктивну и пoжeљу туристичку дeстинaциjу, град који никако не би требало пропустити. Спровођењем овог конкурса не само да се доприноси развоју конгресног и манифестационог туризма већ и креирању бољег и модернијег имиџа Београда, подизању нивоа продаје, освајању нових тржишта и повећању квалитета укупне туристичке понуде. Туризaм прeдстaвљa изузeтнo знaчajну oблaсти зa Бeoгрaд, jeр je jeднa oд нajбржe рaстућих приврeдних грaнa – навео је Милинко Величковић.

Јавни конкурс са пријавом може се наћи на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).