петак, 28. фебруар 2020.

Градоначелник Радојичић обишао радове на изградњи здравствене станице у Борчи: Радови теку према утврђеној динамици

Градоначелник проф. др Зоран Радојичић обишао је јутрос радове на изградњи здравствене станице у Борчи од 7.000 метара квадратних, чија је вредност радова 775 милиона динара.

Он је истакао да динамика радова тече према утврђеним роковима. 

– Важно је да контролишемо радове и да буду урађени у датим роковима на квалитетан начин. План је да објекат буде завршен за 330 дана. Радови се тренутно изводе у нивоу темеља и врло брзо ће се прећи у следећу фазу изнад земље. Уверио сам се да радници марљиво раде и данас по кишном времену – указао је Радојичић.  

Он је најавио даља улагања у здравствени систем престонице.

– Ради се здравствена станица у Угриновцима, док смо прошле године завршили Породилиште у Лазаревцу, а недавно је завршен и део Дома здравља у Обреновцу. Ове године је у плану изградња и нове зграде Хитне помоћи. Реч је о изузетно важној служби која после више деценија мора да се унапреди. Такође, тренутно се ради изградња и реконструкција Инфективне клинике, новог клиничког центра, изградња „Дедиња 2”, а план је да до краја године почне изградња и „Тиршове 2” – најавио је градоначелник.

Радојичић је подсетио да се тренутно изводи више важних пројеката за град Београд.

– С једне стране, велики инвестиоциони пројекти се спроводе по целом Београду, али је важно радити и пројекте који се тичу здравља људи, како би услови за лечење у свим деловима престонице били подједнаки. На тај начин ћемо олакшати функционисање здравственог система, јер грађани неће морати да гравитирају ка великим центрима. Мени је изузетно важно да се Београд развија у правцу здравог и зеленог града, који у центру пажње има децу, и то су основни правци којим желимо да идемо – указао је Радојичић.

У здравственој станици у Борчи радиће око 50 лекара опште праксе и других специјалиста, око 10 стоматолога и 90 медицинских сестара, као и пратећи медицински и немедицински кадар. Новоизгађни објекат биће урађен према стандардима енергетске ефикасности.