петак, 28. фебруар 2020.

„Дечји позоришни караван” у свакој општини у Београду, бесплатне представе за децу

Град Београд, у сарадњи са Позориштем лутака „Пинокио” и Позориштанцетом „Пуж”, током марта, месеца позоришта, организоваће манифестацију „Дечји позоришни караван” на територији свих општина главног града. Све представе биће бесплатне. 

„Дечји позоришни караван” је нова акција Града Београда, Позоришта лутака „Пинокио” и Позориштанцета „Пуж” која има за циљ да деци у свим градским и приградским општинама приближи позоришну уметност и игру, негује културу одласка у позориште и тако постави добре темеље културе која мора да буде свима доступна као саставни део одрастања и образовања младих.

– Ово је још једна градска активност која се реализује у сарадњи са нашим културним институцијама од значаја. Она има за циљ да у Београду, на територији сваке општине, како градске тако и приградске, приближи деци и омладини позориште и све што је везано за позоришну уметност. Први пут ће житељи Барајева, Обреновца и других приградских општина моћи да уживају у правој магији стварања на сцени, да се упознају ближе са културом и културним вредностима и то ће све бити бесплатно. Циљ нам је да у наредном периоду имамо што више оваквих акција за децу и младе, али и за старије, јер је култура нешто што нас повезује и што чини саставни део нашег живота – рекла је Андреа Радуловић, заменица председника Скупштине Београда.  

„Пинокио” и „Пуж” прво ће своје представе играти у општинама Барајево, Обреновац и Сурчин, а планирано је да се током акције обиђу и друге приградске општине и центри за културу. Акција ће се одвијати у марту, месецу позоришта, у којем се обележава и Светски дан позоришта и позоришта за децу. Све представе ће бити бесплатне.

„Дечји позоришни караван” ће на овом бајковитом путовању кроз београдске општине пронаћи пут до срца сваког детета и омогућиће свим малишанима на територији града Београда да уживају у најлепшим представама за децу.