петак, 28. фебруар 2020.

Други сајам средњих школа у Земуну

У организацији Градске општине Земун, 28. и 29. фебруара у Канцеларији за младе, Косовска 9, одржaва се Други сајам средњих школа. На својеврсној берзи знања ученици имају прилику да се информишу од својих вршњака шта која средња школа нуди, какви су програми, специфичности и перспективе школовања. 

Сајам је свечано отворио члан Већа Градске општине Земун Зоран Борјан, а првог дана трајања Сајма штандове су обишли председник Градске општине Земун Дејан Матић и начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, и том приликом основцима пожелели успех у даљем школовању.

– 'Као одговорна управа трудимо се да увек пружимо више нашим основцима и средњошколцима у одабиру њиховог даљег школовања. Поносимо се чињеницом да наша општина има девет средњих школа. Наставићемо традицију награђивања вуковаца, ученика и наставника који постижу ванредне резултате на такмичењима. Градска општина Земун је и ове године организовала бесплатне програме припремне наставе из српског језика и математике у земунским основним школама како би ученици постигли што боље резултате на пријемном испиту и упису у жељене средње школе. Такође, у континуитету се улаже у школску инфраструктуру, јер су добри услови у којима се учи, опремљеност кабинета и увођење нових технологија неопходност за постизање врхунских резултата – рекао је Дејан Матић.

На Сајму су учествовале Музичка школа „Коста Манојловић”, Политехника – школа за нове технологије, Саобраћајно техничка школа, Електротехничка школа „Земун”, Медицинска школа „Надежда Петровић”, Правно-биротехничка школа „Димитрије Давидовић”, Земунска гимназија и Економска школа „Нада Димић”.