среда, 1. април 2020.

Весић: У Београду ниједно градилиште није стало

У Београду ниједно градилиште није стало, ради се, улаже и тако се боримо да по завршетку епидемије имамо земљу која се развија, рекао је за ТВ Пинк заменик градоначелника Београда Горан Весић приликом обиласка радова у Булевару патријарха Павла у Раковици.

– Осим организације живота, српској престоници највећи је изазов да градилишта у граду раде, јер она значе живот после вируса корона. Уколико градилишта стану, онда ће нам бити много теже да изађемо из кризе када се заврши епидемија. Грађани заслужују да, када се све ово заврши, наша земља настави да се економски развија – навео је Весић.

Због тога, додао је, свакодневно обилазмо градилишта, храбримо раднике и њихове послодавце да наставе да раде.

– Сваки динар који се уложи у грађевинску индустрију мултиплицира се пута три у бруто домаћем производу наше земље. Срећан сам што у Београду ниједно градилиште није стало, чак ни код приватних компанија. Људи раде, улажу и верују у ову земљу. Као што се донетим мерама боримо за животе људи, овде се боримо за будућност људи да бисмо када се све ово заврши имали нова радна места и земљу која се развија – закључио је Весић.