среда, 1. април 2020.

Горан Весић: Достава робе од произвођача посредством „Градских пијаца”

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је вечерас да ће Град, с обзиром на то да су пијаце у Београду затворене, организовати доставу робе, и то посредством сајта „Градских пијаца”. 

– Обезбедили смо директне контакте са произвођачима и помогли им да могу да доставе своју робу, тако да ће грађани оно што иначе купују код својих омиљених продаваца на пијаци, моћи да добијају директно доставом. Верујем да ће многи то користити – навео је Весић. 

Заменик градоначелника подсетио је да се улице већ две недеље перу хлором, те „Градска чистоћа” на тај начин обавља дезинфекцију. Осим тога, од јуче се дезинфикују унутарблоковске површине и то са шеснаест пикапа, уз данас уступљен још један број возила од приватника. До краја недеље, додао је Весић, завршиће се свих десет градских општина, а онда почети испочетка. 

– Поред тога, Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се изврши дезинфекција свих стамбених улаза, којих у надлежности „Градског стамбеног” има око 220 хиљада. Општине су задужене да за обављање тог посла ангажују приватне компаније, а помоћи ће и поменуто јавно комунално предузеће. Дезинфекција улаза обављаће се сваке недеље  – рекао је Весић за ТВ Пинк.

Он се осврнуо на лажне информације појединих управника, чак и представника општина, да ове мере нису потребне, што је, како је оценио, недопустиво. То је директан атак на здравље људи, оценио је Весић. 

– У Србији данас постоји само једна странка, а то је Србија, и само једна борба, борба за живот сваког грађанина – нагласио је Весић. 

Заменик градоначелника је додао и да је Град Београд јуче наложио да се изврши ванредна инспекција 152 регистрована приватна старачка дома на територији Београда. Неки од њих су очигледно престали да раде, па је контрола обављена у 130 објеката, рекао је Весић.

– У тим домовима има више од четири хиљаде старијих људи. Већ сутра ћемо доставити званичан извештај премијерки, како бисмо заједно са државом преузели неопходне мере и како бисмо их заштитили јер су они најугроженији – рекао је Весић, наводећи да у државном геронтолошком центру има 1.156 корисника, који су потпуно обезбеђени и под медицинским надзором. 

Важно је и да се приватни домови за старе ставе под контролу и то ћемо радити заједно са Републиком, у чијој су они и надлежности, закључио је Весић.