четвртак, 2. април 2020.

Секретаријат за социјалну заштиту наставља са подршком особама са инвалидитетом

Секретаријат за социјалну заштиту, и у овој, као и претходних година, наставља да подржава рад удружења која реализују програме из области заштите особа са инвалидитетом и области борачко-инвалидске заштите. Са 27 удружења регистрованих на територији Београда (18 удружења која реализују програме из области заштите особа са инвалидитетом и девет удружења која реализују програме из области борачко-инвалидске заштите) закључени су уговори и опредељена су средства у износу од скоро 75 милиона динара за реализацију њихових програмских активности на период од годину дана, почев од 1. априла.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да укупна средства која је Секретаријат доделио удружењима из области заштите особа са инвалидитетом износе готово 55 милиона динара.

– Секретаријат је осим ових 55 милиона, за удружења из области борачко-инвалидске заштите доделио око 20 милиона динара. На овај начин желимо да истакнемо да је Град Београд и у околностима ванредног стања спреман да обавља своје редовне активности у мери потреба својих суграђана – рекла је Наташа Станисављевић.

Она је поручила да Град Београд препознаје проблеме с којима се особе са инвалидитетом суочавају, те да ће и у наредном периоду на још бољи и адекватнији начин одговорити на њихове потребе развијањем и унапређивањем постојећих, али и увођењем нових услуга и сервиса, који предствљају облике најдиректније помоћи и подршке овој категорији наших суграђана.

– Залажемо се за Београд без баријера. Наш је циљ да заједничким радом трајно побољшамо положај особа са инвалидитетом, као и да олакшамо њихово свакодневно функционисање у граду Београду – навела је градска секретарка.