четвртак, 2. април 2020.

Паковање и дистрибуција пакета из „Штарк арене” завршава се сутра

Посао паковања и дистрибуције пакета из „Штарк арене” завршава се сутра у преподневним часовима. Пакети ће бити дистрибуирани до општинских центара за социјлани рад, а потом уручени пензионерима који имају примања до 30.000 динара, изјавио је члан Градског већа Драгомир Петронијевић за Студио Б.

– Акција је почела тако што су Град Београд и Привредна комора Србије прикупили донације у вредности од два милиона евра. Акцију су координисали председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и заменик градоначелника Београда Горан Весић. Следећи задатак је био овај у „Арени”, где један тим људи организује цео овај део логистичке операције – рекао је Петронијевић, који у „Штарк арени” руководи акцијом паковања и дистрибуирања пакета.

Како је појаснио, центри за социјални рад у општинама заједно са волонтерима завршавају посао тако што ће сваки пензионер који има примање до 30.000 динара, a њих je 173.888, добити пакет.

– Најстарије суграђане позивају из центара за социјални рад и штабова општина и најављују долазак волонтера, који потом остављају пакет на кућном прагу, позвоне и одмакну се, а суграђани узимају свој пакет. Цео поступак је осмишљен тако да нема физичког контакта јер се боримо против вируса корона и избегавамо контакт са најстаријима – појаснио је Петронијевић и апеловао на најстарије суграђане да остану у својим домовима.

Ту смо да се боримо за њих, навео је Петронијевић и изразио наду да ова ситуација неће дуго трајати.

– Спремни смо, колико год да потраје ова ситуација, да се боримо и чувамо једни друге, а ми наше најстарије суграђане чувамо и ту смо за њих – казао је Петронијевић.

Говорећи о мерама предострожности у „Штарк арени”, Петронијевић је рекао да се предузимају највише мере заштите, те да се по уласку у овај објекат врши дезинфекција и облачи заштитна опрема.

– Уколико желите ући у део где се пакују производи, поштују се додатне мере дезинфекције. Сви који раде тај посао максимално су дезинфиковани, а тај поступак се понавља на свака четири сата. Када се направе, пакети се стављају у еластичну фолију, а док не стигну до општинских центара нико физички не може да их додирне, јер их додирују само људи који су дезинфиковани пре саме поделе. Мере смо подигли на највиши ниво, морамо да поштујемо правила и да будемо дисциплиновани и победимо вирус – закључио је Петронијевић.