понедељак, 6. април 2020.

Мало позориште „Душко Радовић” покренуло онлајн програм „Мало путовање кроз историју уметности”

Мало позориште „Душко Радовић” покренуло је на свом Инстаграм профилу програм под називом „Мало путовање кроз историју уметности”. Осим онлајн позоришних представа и радио-драма, сваког петка од 17 сати најмлађи суграђани моћи ће да прате и ову едукативну иницијативу дечјег градског позоришта.

Заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић истакла је да је ово још један културни садржај у којем ће уживати сви грађани Београда и Србије.

– Ово је још један врло занимљив програм Малог позоришта „Душко Радовић” који има за циљ да разним причама о уметничким делима светски познатих уметника, уз визуелно представљање, едукује наше малишане о уметничком стваралаштву. Сваког петка обрађиваће се тема неког другог уметника и једно његово уметничко дело, уз посебан осврт на историјски контекст и причу која прати дело, а све у формату блиском и разумљивом најмлађима. Такође, приче ће пратити и квиз питања на која ће деца моћи да одговарају и на тај начин стекну основна знања о уметности. Време проведено у својим домовима, малишани и њихови родитељи моћи ће да испуне на врло занимљив и едукативан начин, а један од њих је управо програм „Малог путовања кроз историју уметности”. Овакве акције имају за циљ да зближе родитеље и децу, као и све укућане, да их подстакну да остану у својим кућама и креативно испуне време које проводе заједно – рекла је Радуловићева.

Она је додала да је у плану реализација још једне врло занимљиве иницијативе Малог позоришта „Душко Радовић”.

– Осим „Малог путовања кроз историју уметности”, у плану је ускоро још један програм под називом „Мали музички детективи”, који ће такође моћи да се прати на Инстаграм профилу овог позоришта. Овај програм ће на интерактиван начин укључивати децу у процес слушања и истраживања о композиторима класичне музике, пре свега давањем детективских задатака којима се деца охрабрују на препознавање појединих тема инструмената и лајтмотива. Зато апелујем на родитеље и малишане да остану у својим домовима, а ми ћемо се потрудити да им понудимо још више оваквих културних садржаја – објаснила је Андреа Радуловић.

Мало позориште „Душко Радовић” сваке среде од 19 часова премијерно изводи аудио-бајке, док сваке недеље од 12 сати на свом Јутјуб каналу приказује једну од позоришних представа са свог садашњег или некадашњег репертоара.