среда, 27. мај 2020.

Земунске бебе добиле пакете

Председник општине Земун Дејан Матић поделио је 68 беби-пакета родитељима новорођених земунских беба, а који се додељују у оквиру пројекта „Земунска беба”, заједно са Фондом „Мала Милица Ракић из Батајнице”, саопштено је из ове општине.

Матић је навео да пакети садрже бенкице, пелене, портикле, постељину, флашице, козметику, као и све оно што је потребно за новорођену бебу.

– Општина Земун води одговорну политику, а то значи да посебан акценат стављамо на подстицај рађања у нашој општини. Почев од 1. марта ове године па до сада, у неколико акција, укључујући и данашњу, поделили смо 250 беби-пакета. У томе нас није омело ни ванредно стање. Омогућили смо родитељима да своје податке остављају електронским путем, тако да смо беби-пакете малим Земунцима носили на адресе где станују. Чинимо за нашу децу све оно што је неопходно, те тако уређујемо дечја игралишта, паркове, вртиће и школе. Инсистирамо на политици равномерног развоја Земуна, а то значи да сваки наш суграђанин у насељу у којем живи има све оно што му је потребно. Трудимо се да на један свеобухватан начин подстакнемо рађање и помогнемо на путу родитељства – рекао је он и том приликом захвалио волонтерима који су учествовали у подели беби-пакета током ванредног стања, друштвено одговорним компанијама које прате ову хуманитарну мисију, те уједно позвао све оне који могу да помогну у обезбеђивању нових беби-пакета да се обрате општини.