петак, 29. мај 2020.

У плану припреме за волонтерски центар како би се одговорило на будуће кризе

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић захвалио је свима који су дали допринос у борби против вируса корона, те додао да је поносан на то што је био део тима који се борио и изборио с овом тешком ситуацијом.

Подсетио је да је Град Београд послао 173 хиљаде пакета најстаријим суграђанима, а након тога још осам хиљада пакета за особе са инвалидитетом.

– Успели смо да се изборимо са овом пандемијом, али настављамо да се спремамо уколико дође до следеће кризе, односно повратка исте пандемије. Осим припремања магацина, почињемо да припремамо и волонтерски центaр. Желимо да отворимо овај центар како бисмо обучавали наше суграђане и били спремни да одговоримо на овакве изазове – рекао је Петронијевић и додао да је здравствени систем успео да издржи захваљујући перманентном улагању у исти.

Поменуо је и акцију поделе застава Србије и додао да је им је место у нашој држави и да свако треба да је изложи на видно место.

– Као што то раде људи у Италији, Шпанији, Кини или у Америци, требало би да радимо и ми у Србији. Они који нису добили заставу, а желе је, могу да се јаве и добиће је. Нека је окаче са поносом, јер треба да будемо поносни на земљу која је успела да издржи пандемију и пошаље чак помоћ Италији, која је нама помогла 2014. године – рекао је Петронијевић и додао да је Влада Републике Србије увела важне мере како би помогла грађанима на економском нивоу.

Захвалио је Београдској арени и „Градском саобраћајном предузећу”, „Зеленилу”, „Градској чистоћи”, појединицма и секретарима који су свакодневним ангажманом показали да су понос овог града и ове државе.

– Надам се да нећемо више морати да се доказујемо и да се боримо с оваквим пандемијама. Поносан сам на то што сам део државе која територијално није велика, али је велика срцем, и која уме да цени своје пријатеље и брине о својим суграђанима – закључио је Петронијевић.