понедељак, 1. јун 2020.

Одржана видео-конференција поводом Међународног дана детета

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовао је данас видео-конференцији „Међународна изложба ликовних радова – деца против епидемије 2020” поводом обележавања Међународног дана детета.

Конференцију је организовала Канцеларија владе провинције Хенан за иностране послове (HFAO) и Асоцијација провинције Хенан за пријатељство са страним земљама (HPAFFC) – Друштво Далеки исток.

Учесници конференције су били представници Народне Републике Кине, Аустрије и Србије.

Петронијевић је рекао да му је задовољство што се поново, након свега што се десило у свету, чују и виде, те је упутио велики поздрав из српске престонице.

– Хвала кинеском народу и свим представницима кинеске власти на огромној подршци и помоћи коју смо имали током невоља изазваних појавом вирусом корона, а које су задесиле и нашу земљу. Још једном показали сте нам да сте наши велики пријатељи и нећемо то заборавити – поручио је он.

Навео је да му је драго што су на конференцији и колеге из Дечјег културног центра Београд, које на овом пољу годинама успешно сарађују.

– Веома је важно да се и данас на Међународни дан детета осврнемо на наше најмлађе и да удруженим снагама повезујемо младе из Кине и Србије. Град Београд је ту да подржи омладинске пројекте који ће још више повезати наше народе и приближити кинеску културу нашој земљи и обратно – истакао је члан градског већа.

Захвалио је представницима Друштва Далеки исток, које годинама повезује наше народе, угошћава кинеске пријатеље, те повезује наше младе и привреднике.

– Град Београд је поносан на то што имамо овакву организацију и хвала им што смо много пута остварили успешну сарадњу са кинеским пријатељима баш захваљујући њима – закључио је Петронијевић.