понедељак, 3. август 2020.

Почео са радом систем електронске контроле и наплате паркирања „еПаркинг”

Контролори ЈКП „Паркинг сервис” од данас обавештавају возаче да је у Београду почела примена новог система електронске контроле и наплате паркирања „еПаркинг”, саопштено је из тог предузећа.

Како се наводи, возачи који нису платили паркирање у зонираном подручју или су прекорачили време дозвољеног паркирања више не добијају дневне паркинг карте на шофершајбнама аутомобила, већ контролори издају електронске дневне паркинг карте (еДПК).

Током првих месец дана примене новог система, возачи који добију електронску дневну паркинг карту (еДПК) затећи ће обавештење на својим возилима и моћи ће одмах да је плате путем сајта: www.parking-servis.co.rs. Остали возачи, који су платили паркирање, у наредних недељу дана добиће на возилу обавештење о новом систему. Као и до сада, уколико дуговање измире у року од осам дана, возачи остварују право на попуст у износу од 50 одсто. Обавештење о издатој еДПК, власници возила ће добијати и на кућну адресу, такође са попустом, али „Паркинг сервис” апелује на грађане да користе онлајн начин плаћања на сајту предузећа, истиче се у саопштењу.

Новина је да, осим слањим СМС поруке, возачи могу паркирање да плате и куповином е-карте на киосцима а ускоро и путем нове апликације „Паркинг сервиса”.

Циљ преласка на нови систем електронске контроле и наплате паркирања, као и увођења нових услуга јесте модернизација рада „Паркинг сервиса” у складу са тенденцијом Градске управе да се дигитализују услуге комуналних предузећа и целокупног пословања у оквиру еУправе и промоције Београда као „паметног града” (smart city), а у складу са еколошким принципима, наводи се у саопштењу.