среда, 16. септембар 2020.

„Трофеј Београда” у оријентирингу

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, у недељу, 20. септембра, Оријентиринг савез Београда организује „Трофеј Београда” у оријентирингу. На програму је урбана средња дистанца, а први такмичари на Савском кеју стартују у 10.30 часова. За што краће време покушаће да пређу стазу која обухвата новобеоградске блокове 70А и 70, где се и завршава такмичење. 

Поред стандардних, главне категорије које се ове године боре за титулу „Трофеја Београда” су категорије старијих пионира. Очекује се велик број такмичара из читаве земље, а посебно у категоријама младих до 20 година.

Такмичење ће бити организовано уз строго придржавање свих мера које су на снази, а које су дефинисали Кризни штаб, Министарство здравља, Министарство омладине и спорта, Град Београд и Влада Републике Србије. 

Оријентиринг је спорт у којем такмичари стартују појединачно, са временским размаком између конкурената, трче са својом картом, компасом, опремом и ни на који начин не улазе у контакт са другим такмичарима. Победник је онај ко за најкраће време пређе стазу задату на карти, самостално доносећи одлуке о избору руте кретања.