среда, 20. јануар 2021.

Никодијевић: Добар одзив грађана за вакцинацију, поступак протиче без проблема

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је јутрос са Београдског сајма да је одзив грађана за вакцинацију против вируса корона добар, те да цео поступак протиче без проблема. 

Он је за ТВ Пинк истакао да је у току јучерашњег дана вакцинисана 1.241 особа. 

– Град Београд је опремио Халу 11 Београдског сајма где има довољно кабина за превентивне лекарске прегледе, након којих се иде у део за вакцинацију и на крају се одлази у чекаоницу где примаоци треба да се задрже око 15 минута – прецизирао је Никодијевић. 

Он је истакао да Град Београд помаже Влади Србије, Министарству здравља и Републичком кризном штабу како би имунизација становништва била ефикасно обављена. 

Покренуто је, према његовим речима, 17 кол центара путем којих се грађани информишу о процедури пријаве за вакцинацију. 

– У току јучерашњег дана било је око 4.100 позива из кол центара, као и 2.499 позива из Е управе у вези са заказивањем термина. Настојимо да свим суграђанима који желе да се вакцинишу, то и омогућимо. Из тог разлога организујемо и бесплатан превоз за све грађане који не могу да стигну до заказаног одредишта. Верујем да ћемо и у наредним данима наставити да радимо као у току првог дана – навео је Никодијевић. 

Он је подсетио да се вакцинација, поред Београдског сајма, врши на још 17 локација у престоници. 

– Сваки грађанин који се пријавио преко портала Е управа добиће СМС и поруку мејлом о месту и времену вакцинације. На тај начин су грађани прецизно обавештени где треба да дођу или где ћемо их довести ако нису у стању да се сами организују. Управо због таквог система, све се одвија у најбољем реду, без чекања и стварања гужви – истакао је Никодијевић. 

Он је додао да је велики поборник вакцинације, те да се првог дана пријавио преко портала Е управа. 

– Што пре обавимо имунизацију становништва, пре ћемо се вратити нормалном животу и опоравку земље у економском смислу – закључио је председник градског парламента.