среда, 20. јануар 2021.

Никодијевић: Ускoрo почиње вакцинација зaпoслeних у кoмунaлним прeдузeћимa и систeму сoциjaлнe зaштитe

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић изјавио је данас да су запослени у градским јавним комуналним предузећима, предшколским и установама социјалне заштите и културе сврстани у трећи приоритет, те да се тренутно анкетирају заинтересовани, како би што пре били вакцинисани.

Чим се анкетирање заврши, сви који су изразили жељу да се вакцинишу биће стављени у систем, додао је Никодијевић.

– То је важно како београдска комунална предузећа, установе социјалне заштите не би стали с радом, да бисмо имали што мање заражених, безбедне услове за децу у вртићима и људе који одржавају комуналне системе – рекао је Никодијевић за Танјуг на Београдском сајму, где се данас и сам вакцинисао.

Он је изразио уверење да ће се сви што пре вратити нормалном животу од пре годину дана. Зато се и сам вакцинисао кинеском вакцином, иако му, додао је, није било важно коју ће вакцину примити, јер верује у сва цепива која су одобрена у Србији.

– Верујем да се полако приближавамо тренутку када ћемо поново почети нормално да живимо. Зато је важно да се што већи број грађана пријави и да овај процес обавимо међу првима у Европи, како бисмо могли да стабилизујемо и живот и економију и да наставимо да се развијамо – рекао је Никодијевић.

Он је додао да је на пункту на Београдском сајму велики одзив грађана, али да нема гужви нити задржавања, јер систем функционише добро, уз довољан број здравствених радника и техничког особља који помажу суграђанима.