четвртак, 21. јануар 2021.

Послата инспекција у приватни вртић „Замак”

Градска просветна инспекција по хитном налогу секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака већ током преподнева ће обавити ванредну контролу приватног вртића „Замак” из којег медији данас наводе да су објављени снимци злостављања детета и непрофесионалног понашања.

– Уколико се утврди да су снимци које је објавио „Српски телеграф” аутентични, и установа и васпитачица из тог вртића ће сносити последице. Инспекција ће утврдити чињенице a институције ћe даље обавити свој посао. Такав однос према деци је апсолутно непримерен и недозвољен у било ком вртићу, државном или приватном – рекао је Гак. 

Он је изјавио да је дао налог да се хитно испитају наводи из медија, те да Секретаријат за образовање и дечју заштиту и Просветна инспекција Града Београда до сада нису добили ниједну представку родитеља нити запослених у вези са начином рада у овом вртићу.

– То ништа не значи за сада. У даљим одлукама водићемо се искључиво ставовима инспекције након контроле – поручио је Гак.

Он је позвао родитеље да пријављују овакве случајеве уколико имају сазнања о њима и да не чекају са реаговањем.

– Када добијемо примедбе, ми одмах проверавамо наводе, јер не можемо да дозволимо да овакви случајеви прођу некажњено, одакле год да долазе снимци –  закључио је Гак.