среда, 24. фебруар 2021.

Весић: Поштовањем мера бранимо интересе београдске привреде

Завршена је седница Кризног штаба којој је председавала премијерка Брнабић. Као и увек, све одлуке су донете једногласно јер ми смо тим који се заједно бори да Србија победи пандемију, написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом Фејсбук профилу.

Весић је изразио захвалност члановима Кризног штаба зато што су, како је рекао, разумели аргументе Београда када је у питању радно време у сектору услуга.

– Разговарало се о могућем затварању ресторана и кафића на планинама у ски-центрима током викенда. О томе ће се одлучивати на седници Кризног штаба која ће бити одржана у петак. У име Града Београда, све угоститеље молим да поштују епидемиолошке мере које су прописане за рад ресторана и других компанија у сектору услуга. Ваш град, Београд, изборио се да вероватно једини у Европи радите макар до 20 сати. Помозите нам поштовањем мера да тако остане. Молим тржне центре да контролишу ношење маски. Комунална милиција и градске инспекције ће појачати контроле, али овај вирус можемо да победимо само ако смо уједињени и одговорни – написао је Весић.

Он је потврдио да је „стао иза свих београдских компанија из сектора услуга” јер се бори да послују што боље и да грађанке и грађани Београда имају радна места.

– То је мој посао. Помозите ми поштовањем мера које су на снази, да имам аргументе и да на наредним седницама штаба браним интересе београдске привреде. Заједно до победе – поручио је заменик градоначелника.