среда, 24. фебруар 2021.

Весић отворио шести Атлетски дворански митинг у Београду

Заменик градоначелника Горан Весић вечерас је у присуству председника Европске атлетске федерације Добромира Карамаринова и председника Српског атлетског савеза Веселина Јевросимовића свечано отворио шести Атлетски дворански митинг у Београду – Serbian open indoor meeting.

Београд је данас један од ретких градова у коме се одржава светско спортско такмичење, истакао је Весић у Атлетској дворани на Бањици.

– Срећан сам јер смо и у време пандемије вируса корона успели да организујемо велики митинг, што је равно херојству. Данашње такмичење је само припрема за наредну годину када ће Београд бити домаћин Светског дворанског првенства у атлетици. Град Београд и Атлетски савез Србије ће настојати да се организује најбоље светско дворанско превенство у историји – истакао је Весић.

Јевросимовић је додао да ће на митингу наступити велики број европских и светских атлетичара.

– Имаћемо прилику да вечерас гледамо европске, светске и олимпијске шампионе, као и светске и европске рекордере – навео је Јевросимовић и захвалио на подршци Граду Београду и Секретаријату за спорт и омладину.

Карамаринов je захвалио Граду Београду и Српском атлетском савезу на организацији дворанског атлетског митинга.

– Одговорни смо према такмичарима да овакве и сличне догађаје организујемо и желим да истакнем да сам веома поносан на такмичаре и организаторе – истакао је Карамаринов.

Закључио је да се следеће године у Београду очекује најбоље организовано Светско дворанско првенство у историји атлетике. 

Догађају су присуствовали директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић и градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић.