четвртак, 25. фебруар 2021.

Стигле две понуде за избор партнера за систем наплате карата и управљање возилима у јавном линијском превозу путника

На јавну набавку за избор партнера за експлоатацију и одржавање система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу путника у Београду стигле су две понуде.

Реч је о конзорцијуму компанија Bus Logic d.o.o Пожаревац и Penta d.o.o, Пула (Хрватска) и конзорцијуму компанија Kentkart Southeast Europe d.o.o Београд, Kentkart Ege Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, Истанбул и Kent Kart Anadolu Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, Истанбул (Турске).

– Стручна комисија ће након данашњег отварања понуда у законски предвиђеном року прегледати пристиглу документацију након чега ће бити донета коначна оцена о избору најповољније понуде, односно понуђача – рекао је градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Он је додао да ће наручилац у законском року објавити да ли су пристигле понуде исправне и да ли ће након спроведеног поступка јавне набавке бити изабран партнер Града Београда за експлоатацију и одржавање система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу путника у Београду.

– Оно што могу сада да кажем јесте да је један од понуђача понудио да проценат који би добијао за своје услуге од Града буде 7,79 одсто, а други 7,88 процената. Оба процента су битно нижа од 8,53 одсто, колико сада добија партнер – нагласио је Васиљевић.

Он је додао и да су у Секретаријату за јавни превоз очекивали да ће се пријавити још понуђача, посебно јер је у претходних неколико месеци било интересовања великих компанија из Француске, Азербејџана и Јапана, али да њихове понуде ипак нису стигле.

Јавна набавка за избор партнера за експлоатацију и одржавање система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу путника у Београду расписана је крајем 2020. године, а рок за пријаву истекао је данас. Набавка се спроводи по моделу јавно-приватног партнерства на период од 13 година.