петак, 26. фебруар 2021.

Завршава се реконструкција Улице Милована Миловановића и раскрснице са Балканском, Адмирала Гепрата и Гаврила Принципа

У току су завршни радови на реконструкцији Улице Милована Миловановића и раскрснице коју чине улице Милована Миловановића, Балканска, Адмирала Гепрата и Гаврила Принципа са припадајућим тротоарима, изјавио је градски секретар за инвестиције Лука Петровић.

Према његовим речима, предрачунска вредност свих радова је око 92.500.000 динара, а извођач радова је група понуђача чији су представници „Инвест градња”, ЈКП „Јавно осветљење”, ЈКП „Београд-пут” и ЈКП „Зеленило Београд”, док је вршилац надзора Институт за путеве. 

– Реконструкција је обухватила површину од око 4.000 квадратних метара. Реконструисан простор је прилагођен кретању пешака повећањем површине за њихово кретање. Застор на коловозу је урађен од ситне камене коцке док су на тротоарима камене плоче. Цео простор је оплемењен новим уличним мобилијаром, клупама за седење, а предвиђена су и места за паркирање бицикала, нове ђубријере – истакао је Петровић.

Он је такође навео да је у овом урбаном џепу урађена нова улична ЛЕД расвета, као и две нове зелене површине са засађеним ниским растињем, а посађено је и 14 нових стабала.  

– У склопу уговора „Израда техничке документације и извођење радова на уређењу, поплочавању и опремању отворених јавних градских простора” остало је да се реконструишу следеће локације: сквер на углу Бирчанинове и Булевара ослобођења, где су радови почели 25. фебруара, затим угао Његошеве и Максима Горког, сквер на углу Милешевске и Улице цара Николаја, угао Улице Тадеуша Кошћушка и Страхињића бана, Улица Краљевића Марка, уређење простора око Палилулске пијаце – најавио је Лука Петровић.