недеља, 9. мај 2021.

Весић: Завршавају се вртићи и почиње изградња нових, за три године изградићемо 25 вртића

Када будемо завршили све планирано, за три године изградићемо 25 вртића. У новијој историји Београда није се догодило да буде изграђено 25 нових вртића, а листе чекања сада скоро и да нема, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ Пинк.

– Прошле године почели смо, а у овом тренутку смо или изградили или градимо осам вртића. Завршили смо вртић у Сурчину, наредних месеци приводимо крају изградњу вртића у Крунској улици на Врачару, затим ради се вртић у Улици Милоја Закића на Чукарици, у Белом пољу у Обреновцу, у Патријарха Павла, у Новоградској у Земуну, почињемо да радимо вртић на Бежанијској коси, а у наредних месец дана почећемо да радимо вртић у Блоку 62. Пре десетак дана смо расписали тендер за изградњу нових вртића које ћемо градити током ове године. То су вртићи у насељу Браће Јерковић, Миријеву, на левој обали Дунава, поред самог дома здравља који се управо опрема, на Миљаковцу 3 у Степојевцу, у Младеновцу и Сремчици. Следеће године планирамо изградњу још десет вртића. Када то будемо завршили, за три године ћемо у Београду изградити 25 вртића, што се није десило у новијој историји Београда – рекао је Весић.

Он је навео да данас у београдске вртиће иде скоро 79 хиљада деце и подсетио да је 2013. године у вртићима боравило око 47 хиљада малишана. 

– Тада су се вртићи наплаћивали дупло скупље, те смо родитељима морали да враћамо новац. До сада је Град Београд вратио 3,5 милијарди динара, а за тај новац смо могли да изградимо 17 или 18 вртића. Вратили смо новац и градимо нових 25 вртића – рекао је Весић.

Он је додао да, када се буде завршило ових осам вртића, који су при крају, у њима ће бити места за око 1.100 деце, и да више неће бити листе чекања за место у вртићу у Београду.