субота, 12. јун 2021.

Аутобус за вакцинацију данас на Батајничкој пијаци и код ТЦ „Земун парк”

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је за ТВ Пинк да је мобилни пункт за вакцинацију, аутобус, данас до 12 сати постављен на Батајничкој пијаци, а од 15 сати ће се налазити код ТЦ „Земун парк”. На овом пункту грађани могу да приме „фајзер” или „синофарм” вакцину.

– Свакодневно смо на терену да бисмо грађанима омогућили да им вакцине у сваком тренутку буду доступне. Када је у питању вакцинација у популацији од 18 до 30 година, у Београду је вакцинисано око 22 одсто суграђана, што је један од највиших просека у Србији, али ипак није довољно. Зато и аплеујемо на младе и зато смо и покренули велику кампању за вакцинацију ове популације јер нам је важно да се млади вакцинишу – истакла је секретарка Станисављевић.

Према њеним речима, Београд и Србија имају одличне резултате и зато захваљујемо нашим најстаријим суграђанима, пензионерима, који су показали највећу одговорност и дисциплину. 

– У Београду је вакцинисано више од 80 процената у популацији преко 65 година. Зато је потребно да се млади вакцинишу како би чували имунитет старијима. Морамо да покажемо међугенерацијску солидарност и сарадњу. У узрасту од 18 до 49 година резултат је 37 одсто и по томе и видимо да нам је потребно да се што више младих, радно способног становништва вакцинише како бисмо победили пандемију, имали мирно лето и вратили се пређашњем начину живота – нагласила је Наташа Станисављевић.

Требало би да будемо поносни што у Београду и Србији вакцинација траје од јануара, казала је она и додала да вакцина има довољно.

– Ни у једном тренутку није нестало вакцина, оне су обезбеђене на време захваљјујућу председнику Александру Вучићу. Грађани треба да искористе ову могућност, јер могу да бирају вакцину и да се имунизују – закључила је секретарка Наташа Станисављевић. 

Догађају је присуствовао и председник општине Земун Гаврило Ковачевић.